God handhygiene er godt smittevern

Klikk for stort bileteVi er midt i sesonginfluensaen. I tillegg høyrer vi mykje om det nye koronaviruset frå Kina i media. Dei same råda som gjeld for førebygging av vanleg sesonginfluensa, gjeld òg for førebygging av koronaviruset.

Her er nokre enkle, men viktige tilrådde smitteverntiltak

Bruk papirlommetørkle framfor munn og nase for å beskytta andre, dersom du hostar eller nys. Kast lommetørkleet etter bruk, og vask deretter hendene.

Bruk olbogekroken når du må hosta og nysa, og ikkje har papirlommetørkle tilgjengeleg.

Vask hendene ofte og grundig, særleg når du har vore ute blant folk.

Handdesinfeksjon med alkoholhaldige middel er eit godt alternativ når handvask ikkje er mogleg, til dømes på reise.

Lurer du på noko om koronaviruset?

Korona-/coronaviruset dukka opp i Kina. Det er ikkje rapportert nokon tilfelle av viruset i Noreg. Det er difor liten grunn til å mistenkja koronaviruset viss du blir sjuk. Vi er midt i sesonginfluensaen, og det er etter all sannsynlegheit den du blir sjuk av no. God hygiene er godt smittevern.

Dersom du vil ha meir informasjon om koronaviruset, finn du det på

Har du vore på reise til Wuhan by eller Hubei-provinsen i Kina dei siste 14 dagane? Eller har du vore i kontakt med nokon som har fått påvist koronasmitte? Dersom du sjølv deretter har fått ein luftvegsinfeksjon, må du ringja fastlegen din eller kontakta legevakta på telefon 116117 for å avtala oppfølging. Det er viktig at du ikkje møter opp på venterommet og smittar andre.

Bjørnafjorden kommune følgjer råda frå nasjonale myndigheiter. Dersom viruset kjem til Noreg, vil det koma meir informasjon og bli sett i verk nye tiltak overfor innbyggjarane.

 

Kontakt

Klaus Melf
Telefon: 489 50 032
Mobil: 489 50 032
Til toppen