Siste nytt om koronaviruset i Bjørnafjorden kommune

Bjørnafjorden kommune følgjer råda frå nasjonale myndigheiter.

Helsefagleg leiing i kommunen og kommunal kriseleiing følgjer helsesituasjonen hos oss tett. Vi informerer og set i verk tiltak i samsvar med nasjonale råd og utviklinga lokalt.
Vi oppdaterer status for påviste smittetilfelle av covid-19 på denne sida og på Facebook-sida vår.

Status er 119 påviste smittetilfelle i Bjørnafjorden kommune sidan mars 2020.

Treng du å bli testa for koronavirus?

Sjå dagens orientering om vidare framdrift for koronavaksinasjon i Bjørnafjorden kommune på Kommune-TV.

Regjeringa vidarefører dei fleste smitteverntiltaka som blei innført tidlegare i januar, basert på råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, men gir lettingar for barn og unge.

Koronaviruset er svært smittsamt. Dersom du har vore i nærleiken av ein smitta person, er det ein risiko for at du sjølv har blitt smitta.
    Smittestopp er ein app frå Folkehelseinstituttet (FHI). Han er frivillig å bruke, og eitt av fleire tiltak som kan bidra til å avgrense spreiinga av covid-19.

Smittestopp er tilgjengeleg for både android- og apple-telefonar.

Ein mann i 50-åra fekk påvist covid-19 i Bjørnafjorden kommune 2. januar i år. Testen blei tatt i Bergen 31. januar, og kommuneoverlegen fekk melding om positiv prøve 2. januar.

Ein mann i 40-åra fekk påvist covid-19 i Bjørnafjorden kommune i går. Mannen er smitta av nærkontakt med tidlegare påvist covid-19, og har vore i karantene. Han har difor ikkje nye nærkontaktar.

Tre personar fekk påvist covid-19 i Bjørnafjorden kommune fredag, 8. januar.

Fredag 8. januar heldt Bjørnafjorden kommune ei orientering om vaksinasjon mot koronavirus.
    Assisterande kommuneoverlege Jonas Nordvik Dale, vaksinekoordinator Nina Oen og ordførar Trine Lindborg informerte og svarte på spørsmål frå media.

Vi melde tidlegare i dag om ei kvinne i 60-åra som fekk påvist covid-19 i Bjørnafjorden kommune i går, 6. januar. Kontrollprøven var negativ, og det betyr at ho likevel ikkje er smitta.

Historisk hending med munnbind og flagg:

Knut Egil Fredriksen (84) på Luranetunet bu- og behandlingssenter får den aller første koronavaksinen i Bjørnafjorden kommune - sett av sjukepleiar Marianne Hågensen.

Tre personar fekk påvist covid-19 i Bjørnafjorden kommune i går, 5. januar.

Koronatest-telefon Bjørnafjorden kommune
    Du kan også bestille time for test på nett (sjå i artikkelen)
    Nasjonal informasjonstelefon om koronaviruset