Siste nytt om koronaviruset i Bjørnafjorden kommune

Bjørnafjorden kommune følgjer råda frå nasjonale myndigheiter.

Helsefagleg leiing i kommunen og kommunal kriseleiing følgjer helsesituasjonen hos oss tett. Vi informerer og set i verk tiltak i samsvar med nasjonale råd og utviklinga lokalt.
Vi oppdaterer status for påviste smittetilfelle av covid-19 på denne sida og på Facebook-sida vår.

Sjå oversikt over talet på covid-19-tilfelle i Bjørnafjorden kommune i MSIS - Folkehelseinstituttet sin statistikkbank over smittsame sjukdommar.

Sjå informasjon om koronavaksinasjon i Bjørnafjorden kommune

Treng du å bli testa for koronavirus?

Frå 14. til 19. juli har seks nye personar i Bjørnafjorden kommune fått påvist smitte av Covid-19.

Ei kvinne og ein mann i 50-åra frå Bjørnafjorden kommune fekk påvist covid-19 i går. Dei to er i same husstand og er nærkontaktar til kjent smittetilfelle sist veke.

To barn i Skorvane FUS barnehage er nærkontaktar til eit påvist covid-19-tilfelle i ein annan kommune, og er sett i karantene.

Barna og tilsette i to avdelingar ved barnehagen må vere i ventekarantene til dei to nærkontaktane har testa negativt på første test. Testresultatet er truleg klart i morgon, laurdag.

I juli og starten av august vil vi tilby vaksinering to dagar i veka: onsdag og fredag.
Det er mange bjørnafjordingar som skal få vaksine - midt i ferien. Difor sender vi SMS med tilbod og alternative vaksinasjonsdatoar innanfor ein fire vekers-periode, slik at du kan velje dagen som passar deg best.

- Det er framleis usikkerheit knytt til det endelege talet vi får levert. Men leveringsprognosane frå FHI er lovande - og slik det ser ut no vil alle bjørnafjordingar over 18 år ha fått tilbod om minimum første vaksinedose innan midten av august.

Ei kvinne i 20-åra frå Bjørnafjorden kommune fekk påvist covid-19 i går, torsdag. Kvinna er nærkontakt til eit anna påvist smittetilfelle.

Ei kvinne i slutten av tenåra frå Bjørnafjorden kommune fekk påvist covid-19 i går, onsdag. Smittevegen er ukjend. Nærkontaktar i Bjørnafjorden kommune er varsla og sett i karantene.

I tillegg melde vi om dette smittetilfellet tidlegare i går, 23. juni.

Ein mann i 20-åra i Bjørnafjorden kommune har fått påvist covid-19 i dag, onsdag. Smittevegen er ukjend. Nærkontaktar er varsla og sett i karantene.

I veke 26 (vaksinasjonsdag 30. juni) får Bjørnafjorden kommune til saman over 1300 vaksinedosar av Pfizer-vaksinen.
        Om lag 1100 friske personar over 45 år (prioriteringsgruppe 9) vil få tilbod om første vaksinedose.

- Alle som er fødde i 1975 eller før vil få tilbod i veke 26, seier Melf.

Regjeringa har bestemt at vi no går til tredje trinn i gjenopningsplanen.

Covid-19 tests in Bjørnafjorden kommune are carried out in accordance with criteria from The Norwegian Institute of Public Health (FHI).

National test criteria from The Norwegian Institute of Public Health

Koronatest-telefon Bjørnafjorden kommune
        Du kan også bestille time for test på nett (sjå i artikkelen)
        Nasjonal informasjonstelefon om koronaviruset