Siste nytt om koronaviruset i Bjørnafjorden kommune

Bjørnafjorden kommune følgjer råda frå nasjonale myndigheiter.

Helsefagleg leiing i kommunen og kommunal kriseleiing følgjer helsesituasjonen hos oss tett. Vi informerer og set i verk tiltak i samsvar med nasjonale råd og utviklinga lokalt.
Vi oppdaterer status for påviste smittetilfelle av covid-19 på denne sida og på Facebook-sida vår.

Sjå oversikt over talet på covid-19-tilfelle i Bjørnafjorden kommune i MSIS - Folkehelseinstituttet sin statistikkbank over smittsame sjukdommar.

Treng du å bli testa for koronavirus?

Ei kvinne i 70-åra fekk påvist covid-19 i går, tysdag.

Ein mann i 50-åra fekk påvist covid-19 i går, måndag.

Neste veke, veke 16, vil 724 personar i prioriteringsgruppe 4 få tilbod om første dose med koronavaksine (BioNTech/Pfizer). I tillegg vil fleire yngre personar med høgrisikodiagnose få vaksine.

Prioriteringsgruppe 4 er personar mellom 65 og 74 år, pluss personar mellom 16 og 64 år med sjukdomar eller tilstandar som gir høg risiko for alvorleg forløp.

Å, så gjerne vi skulle ha samla oss i hopetal, gått i tog og feira i flokk! Men slik blir det ikkje - og då må vi gjere det beste ut av det, i år som i fjor.

Ein tilsett ved Er-An veikro på Røykenes har fått påvist covid-19.
Vedkomande var på jobb i smittsam fase ettermiddag/kveld laurdag 3. og søndag 4. april.

Neste veke, veke 15, vil 786 personar i prioriteringsgruppe 4 få tilbod om første dose med koronavaksine (BioNTech/Pfizer).

Tre personar fekk påvist covid-19 i går, måndag.

Ein 18 år gamal mann, og ei kvinne i slutten av 60-åra fekk positiv covid-19 test i går. Det første tilfelle er importsmitte frå utlandet, og mannen hadde negativ test 24 timar før avreise. Kvinna som er smitta bur i same husstand som smittetilfelle i går 31. mars.

Alle nærkontaktar er varsla og satt i karantene.

Ein mann i 70-åra og ein mann i 20-åra fekk påvist covid-19 i dag. Det første tilfelle har ukjend smitteveg, og smittesporar jobbar med å finne mogleg smitteveg. Det andre tilfelle har kjend smitteveg.

Koronatest-telefon Bjørnafjorden kommune
Du kan også bestille time for test på nett (sjå i artikkelen)
Nasjonal informasjonstelefon om koronaviruset