3. mars: Fire nye smittetilfelle i Bjørnafjorden kommune

Klikk for stort bileteFire nye smittetilfelle i Bjørnafjorden kommune. Høg aktivitet på teststasjonen onsdag.

Kommuneoverlegen i Bjørnafjorden kommune fekk onsdag ettermiddag rapportert tre nye smittetilfelle i kommunen.

• Mann i 70-åra. Kjent smitteveg frå anna kommune.
  • Kvinne i 30-åra. Forelder i Flåten Naturbarnehage.
  • Kvinne i 20-åra. Forelder i Flåten Naturbarnehage.

I tillegg har kommuneoverlegen i morgontimene torsdag morgon mottatt melding om at ytterlegare eit barn i barnehagene er smitta med SAR-COV-2.

Dei nye utbrota i påverkar ikkje karantenetida for nærkontaktane i barnehagen. Den gjeld framleis fram til og med 10. mars.

Rundt 180 testar

Kapasiteten ved teststasjonane i kommunen er god og onsdag blei det testa omlag 180 personar.

- Om det er rekord har eg ikkje oversikt over her og no, men det er i øvre sjiktet av kor mange vi har testa på ein dag og syner at vi har god kapasitet på teststasjonen når det trengs, seier assisterande kommuneoverlege Jonas Nordvik Dale.