Huskeprisen 2021 til Sara og Sølvi

Prisvinnarane blei overraska av leiar i Aldring og helse, Kari Midtbø Kristiansen.Demenskoordinator Sølvi Bjørnevoll Fagertveit og velferdsteknologirådgivar Sara Rasmussen i Bjørnafjorden kommune er tildelt Huskeprisen 2021 frå Aldring og helse for arbeidet med å digitalisere livshistoria til personar med demens.

Vi er så stolte og takksame for slike fantastiske medarbeidarar, og gratulerer så mykje!

Sjå video frå då vinnarane blei overraska med prisutdeling 

Juryen si grunngiving: Digitalisering av livshistorien

Demenskoordinator Sølvi Bjørnevoll Fagertveit og velferdsteknologirådgiver Sara Rasmussen i Bjørnafjorden kommune står bak tiltaket om å digitalisere livshistorien til brukere ved å opprette Memoriaprofil. Målet er at livshistorien skal følge brukeren sømløst på tvers av helse- og omsorgstjenestene. Både hjemmeboende brukere av demensteam og dagtilbud og beboere på sykehjem har fått sin livshistorie digitalisert.

Tiltaket har involvert brukere, pårørende og ansatte. Det har vært lagt vekt på at tiltaket skal være bærekraftig, slik at det er lagt til rette for at nye ansatte og pårørende også skal kunne få opplæring. I tillegg har de involvert helsefagelever på Os videregående skole, slik at de tidlig får en god innføring i velferdsteknologi, livshistoriearbeid og reminisens. Elevene er også en ressurs for pårørende og ansatte i dette tiltaket når der er i praksis. Erfaringene fra brukere, pårørende og ansatte så langt er svært gode.

Juryen legger vekt på at tiltaket er innovativt og at det er satt i system på tvers av tjenester og tjenesteområder i kommunen. På den måten er det lagt godt til rette for at det kan bli et varig tiltak. Ved å kartlegge livshistorien og innføre velferdsteknologien tidlig, kan tiltaket følge forløpet til personer med demens og være nyttig i alle faser for personer med demens, deres pårørende og ansatte. Samarbeidet med helsefagelever på videregående skole er spesielt verdifullt. Den digitale livshistorien kan bidra til glede, livskvalitet og dager med mening for personer med demens over lang tid og på tvers av tjenester. Dette er helt i tråd med nasjonale føringer for tilbudet til personer med demens. Den digitale livshistorien vil være et viktig hjelpemiddel for både pårørende og ansatte i tjenestene for å sikre personsentrert omsorg til personer med demens i alle faser av forløpet.

Les meir på aldringoghelse.no