Ein mann i 80-åra fekk påvist covid-19 i går, onsdag. Mannen er fullvaksinert og husstandsmedlem til eit anna påvist smittetilfelle. Smittetilfellet har samband med utbrotet ved Luranetunet.

- Mannen har ingen symptom, seier kommuneoverlege Klaus Melf.

  15. juni skjer det mange har venta på. Då opnar Bjørnafjorden kommune sin eigen utlånssentral for idrett- og friluftsutstyr: BUA Bjørnafjorden. Ordførar Trine Lindborg stiller som snorklyppar og gudmor for sentralen. Det blir innslag frå 6. klasse ved Os barneskule.

  Tilskot til sommarjobb er ei støtteordning som NAV har til arbeidsgivarar. Sommarjobb skal bidra til å gi unge arbeidssøkarar arbeidserfaring med fire vekers sommarjobb. Verksemda kan få tilskot på opptil 75 %, og vil få eit kontaktpunkt i NAV med ansvar for oppfølging.

   

  I veke 24 (vaksinasjonsdag 16. juni) får Bjørnafjorden kommune til saman 1089 vaksinedosar.
  647 friske personar over 55 år (prioriteringsgruppe 8) vil få tilbod om første vaksinedose. Kommuneoverlege Melf melder at vi no er komne til 1963-årgangen. Dette betyr at alle som er fødde i 1963 eller før får tilbod om første dose i veke 24. I tillegg vil 442 personar få si andre og siste vaksinedose.

   

   

  Bjørnafjorden kommune søkjer etter personar med helsefagleg bakgrunn, gjerne pensjonistar eller studentar, som kan hjelpe med gjennomføringa av covid-19-vaksineringa i kommunen i sommar.

  Vi søkjer deg som kan bidra minst to dagar i veka i veke 28, 29 og 30.
  Vaksineringa skjer i Oshallen og ved Eikelandsosen legekontor onsdagar og fredagar i heile juli.
  Saman skal vi syte for at bjørnafjordingane får vaksinen!

  Eit barn i barnehagealder fekk påvist covid-19 fredag sist veke. Barnet var allereie i karantene, og det er ikkje fleire nærkontaktar. Smittetilfellet har samband med utbrotet ved Luranetunet.

   Tidlegare har driftsavdelinga vår målt temperaturen i vatnet på utvalde badeplassar på Os-sida i sommarmånadane. No blir det slutt på badetemperaturar frå kommunen si side, men vasskvaliteten vil framleis bli målt jamleg.

   Vassforbruket i Bjørnafjorden kommune er no så høgt at vi har problem med å levere vatn i fleire område. Vassforsyningssystemet vårt greier rett og slett ikkje å fylle alle basseng og vatne alle hagar i kommunen samstundes.

   Brudepar som skal gifte seg borgarleg i Bjørnafjorden i sommar, fram til og med veke 33 (22. august) må sende inn all påkravd dokumentasjon innan 25. juni 2021

   Måndag 31. mai var Bjørnafjorden ungdomsråd inviterte til å koma med råd til administrasjon og politikarar om utviklinga av kommunen dei neste 12 åra. Etter nokre timars engasjert og konsentrert jobbing på «Ung framtidsverkstad» i Vognhallen på Osøyro, var dei klare til å ta imot ordførar Trine Lindborg.

   Til toppen